Spørgsmål:
LAN-messenger på tværs af platforme, der kan køre på flere brugerkonti på den samme maskine på én gang?
ᔕᖺᘎᕊ
2014-05-04 18:49:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg leder efter et (gratis) program, der giver mig mulighed for at chatte med andre computere på mit netværk (via LAN).

Ønskede funktioner:

 • Internetforbindelse ikke påkrævet
 • Fås til Windows 7 og Mac OS X 10.6.8 (Snow Leopard)
 • Forhåbentlig flot brugergrænseflade, helst med flere / tilpasselige temaer , men ikke nødvendigt
 • Fortrinsvis filoverførsel
 • Tekstchat (selvfølgelig) og måske også stemmechat (men ikke påkrævet)
 • Det skal kunne køres på flere brugerkonti på den samme computer på samme tid (dvs. ingen portkonflikter - som i Qualia LAN Messenger - men hvis nogen ved, hvordan man kan omgå dette fortæl mig venligst)
[Sammenligning af LAN-budbringere - Wikipedia, den gratis encyklopædi] (https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_LAN_messengers)
@nidunc Desværre er ingen af ​​disse gratis, mens de stadig understøtter Mac og Windows, men tak alligevel
Vil du overveje at oprette din egen IRC-server? BigAnt er også gratis for op til 10 brugere og understøtter både Windows og Mac.
@Lawrence Undskyld for min grundlæggende forståelse af netværk, men en IRC-server ville kræve, at jeg altid har en computer tændt, ikke? Hvis den gør det, kan denne computer være min Mac - som generelt 'sover'? Kender du nogen guider / websteder, der fortæller mig, hvordan jeg konfigurerer / hvad er og IRC-server? Tak.
@Lawrence. Så lige Big Ant's websted, er BigAnt serverafhængig?
IRC Vil kræve en server, når nogen er online. Serveren kan dog ikke sove. Og ja, BigAnt er serverafhængig
@Lawrence Et par flere spørgsmål, ** 1. ** Kunne serveren køre på min Mac ** i baggrunden ** og uden hukommelsestab på Mac? ** 2. ** Ville jeg teknisk være i stand til at videresende porte på min router, så jeg kan chatte uden for netværket? ** 3. ** Ville jeg være i stand til at chatte på flere brugerkonti uden 'portkonflikter'?
1. Ja, det kan køre i baggrunden, men det tager lidt hukommelse. 2. Ja. 3. Ja, da der ikke findes noget som brugerkonti på IRC.
@Lawrence. Store! Hvis du tilføjer dette som et svar, accepterer jeg det gerne, men bedes du linke en tutorial til opsætning af server og klient på Mac og klient på Windows. Selvfølgelig, hvis det er så simpelt som at installere hver ting på computere, er der ikke behov for selvstudiet
Tre svar:
unor
2014-05-10 09:02:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som beskrevet i mine svar på spørgsmålene Software til at sende filer gennem mit private netværk og Enkel serverløs messenger til Linux, kan du bruge enhver XMPP-klient der understøtter Zeroconf (Apples implementering hedder Bonjour).

 • Intet behov for alle deltagere at bruge den samme klient.
 • Ingen XMPP-server (hvad enten det er online eller offline) påkrævet.
 • Klienter finder hinanden automatisk.
 • Tekst / tale / videochat og filoverførsler er mulige (alle disse er klientfunktioner, så det afhænger af de involverede klienter).

Liste over XMPP-klienter: http://xmpp.org/xmpp-software/clients/

Jitsi ville være et eksempel på en platform på tværs af klienter; det ser imidlertid ud til, at Zeroconf-funktionen blev fjernet, og de agter at genimplementere den på en bedre måde; Jeg er ikke sikker på, om dette er gjort endnu. Du kan dog bruge SIP med Jitsi. Her er hvordan du opsætter det. Så vidt jeg ved, er den eneste forskel mellem SIP og XMPP med Pidgin (detaljer nedenfor), at med SIP skal du kende den interne IP-adresse på de computere, du vil chatte med. Dette burde ikke være for meget af et problem, fordi du kan bruge et IP-scannerværktøj som f.eks. Advanced IP Scanner gratis.

Pidgin er en anden (bemærk, at de anbefaler at bruge Adium på Mac OS).
Når du går med Pidgin ( + Adium):

Funktioner, som Pidgin + Bonjour giver, som du bad om:

 • Gratis
 • Mac + Windows
 • Ingen portkonflikter
 • Filoverførsel
 • Ser ikke dårligt ud
Nogle spørgsmål: ** 1. ** Da Jitsi er på tværs af platforme, skal jeg bare installere det på min Windows og Mac, og så kan de se hinanden? ** 2. ** Eller skal jeg oprette en konto på Jabber.org og derefter logge ind på hver computer og hver brugerkonto på den konto? ** 3. ** Hvis jeg gør det, betyder det ikke, at jeg har brug for en internetforbindelse for at chatte? Igen, undskyld for min grundlæggende netværksviden. Tak
@shub: Jeg bruger ikke Jitsi personligt, så jeg kan ikke fortælle, hvordan det fungerer nøjagtigt for denne klient, men der er normalt f.eks. I [** Gajim **] (https://gajim.org/) konto med navnet "Lokal", der kan aktiveres. Så snart du gør det, viser det alle andre klienter, der har en sådan lokal konto aktiveret og i øjeblikket er forbundet til dit LAN. - Så nej, du behøver ikke at registrere en konto hos nogen udbyder.
Har du nogensinde prøvet nogen programmer, der er kompatible med Windows og OS X og har en lignende 'lokal' funktion? Jeg vil hellere have 1 program på alle mine computere, men jeg forstår, at dette kan være svært, og jeg vil forsøge at nøjes med din løsning. Mit gæt er, at med Jitsi ville jeg oprette en 'lokal' konto og derefter chatte med en anden computer via User@IPADDRESS og se på skærmbillederne, tror du det også?
@shub: Jeg ledte lige efter en tutorial til Jitsi og fandt [denne side] (https://jitsi.org/GSOC/BonjourRevisited), der siger, at funktionen blev fjernet. Nu er jeg ikke sikker på, om det blev genimplementeret i mellemtiden; den er stadig opført på [funktionslisten] (http://en.wikipedia.org/wiki/Jitsi#Features) i Wikipedia.
Glem det. Så lige dette: https://jitsi.org/Documentation/RegistrarlessSIPAccount, hvilket er nøjagtigt hvad jeg vil have. Jeg prøver det og vender snart tilbage til dig
@shub: Godt fund. SIP er en anden protokol, men ligner XMPP i den henseende, der også tilbyder tekst og stemmechat.
lad os [fortsætte denne diskussion i chat] (http://chat.stackexchange.com/rooms/14434/discussion-between-shub-and-unor)
Amanda Thompson
2015-04-14 22:41:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Softros LAN messenger understøtter både Windows- og Mac OS X-platforme.

Fordele:

 • En internetforbindelse er ikke påkrævet.
 • En dedikeret server eller serverklient er ikke påkrævet.
 • Det understøtter Terminal Services (fantastisk til store netværk).
 • Alle meddelelser er krypteret med sikker algoritme.
 • Det sender beskeder og filer. Ingen havnekonflikter.

Ulemper:

 • Applikationen er ikke gratis. Den har 30 dages prøveperiode uden funktionelle begrænsninger.
 • Stemmechat understøttes ikke.

LAN messenger for Mac OS

Dejligt svar! +1 :)
Sam Axe
2014-05-09 15:16:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For ~ $ 20,00 USD kan du installere OS X Server, der har en indbygget XMPP-server. Derefter kan du bruge en hvilken som helst XMPP-klient, som OS X Chat.app, eller en hvilken som helst af de chatklienter, der er anført her.

Hvis du ikke kan lide $ 20-indstillingen, kan du se her for en gratis xmpp-server.

En anden mulighed ville være at købe / genbruge en Raspberry Pi. Installer en simpel XMPP-server på den. På den måde behøver du ikke at holde en dyr bærbar computer / desktop kørende hele tiden.

Jeg er ikke rigtig åben for at købe noget, og lidt mere detaljer på XMPP-servere ville have været rart, som @unor gjorde. Tak alligevel


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...